dobbelrit

2014-06-23_203018

5e Sallandse Dobbelsteenrit Zondag 29 Juni

 

 

Op de laatste Zondag in Juni staat de Dobbelsteenrit op het programma, georganiseerd door 5 regionale motorclubs. De organisatie is in handen van MTK De IJselrijders 1974, MC Free Wheels Heeten, RAM Raalte, MTC Dalfsen en MC Salland. Dit evenement wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd en t.o.v voorgaande jaren zijn er een aantal wijzigingen in de opzet. Een stukje uitleg.
Op Zondag 29 Juni ben je tussen 10:00 en 10.30 uur welkom in het clubhuis van MC-Salland. Vanaf 10:30 uur kunnen de deelnemers aan de dobbelrit beginnen .
Bij inschrijving ontvang je van de organisatie een deelname-stempelformulier. Men kan individueel of als groep aan de dobbelrit deelnemen. Op het stempelformulier noteer je je naam, club en kilometerstand van je motor. Ook wordt het formulier voorzien van een stempel van de startlocatie. Door middel van het gooien met een dobbelsteen bepaal je het volgende adres. Dit moet je dan via de kortste route zien te bereiken. Op deze manier probeer je voor 13:30 uur de stempelkaart vol te krijgen. Na 13.30 uur sluiten de stempelposten. Elk van de stempelplaatsen hoeft maar 1x bezocht te worden. ”Dobbel”je een eerder bezocht stempelpunt, dan gooi je opnieuw. Het is dus niet zo dat je de hele middag aan het heen en weer pendelen bent tussen bijv. stempelplaats 1 en 3. Bij de laatste stempel noteer je jouw kilometer eindstand en bereken je de afgelegde afstand.
Daarna is het nog niet afgelopen. Deelnemers met een volle stempelkaart worden verzocht deze in te leveren bij de organisatie in het clubhuis van MC Salland.
Het wachten op de overige deelnemers en de prijsuitreiking die omstreeks 15:00 uur zal plaatsvinden zal worden veraangenaamd met het kijken naar, of het zelf meedoen aan trial rijden. MC Salland zal daartoe een trial-motor beschikbaar stellen en baan daarvoor opbouwen. Verder is er voor de deelnemers het inmiddels gebruikelijke drankje met een “broodje bal” beschikbaar.
Omstreeks 15:00 uur zal de prijsuitreiking plaats vinden. Winnaar is degene die de minste kilometers heeft afgelegd om alle stempels te verzamelen. Wint een groep dan wordt met de dobbelsteen de groepswinnaar bepaald. De winnaar krijgt namens de clubs een wisselbeker aangereikt. Maar ook per club bekijken we wie van de deelnemende clubleden de minste kilometers gereden heeft. Deze persoon kan ook een presentje in ontvangst nemen.

Als organisatie doen we ons best om de 5e Sallandse Dobbelsteenrit soepel en gladjes te laten verlopen.
Zorg dus dat je tijdig aanwezig bent, want vertrek dient te gebeuren tussen 10:30 en 11:00 uur.
Na die tijd kan niet meer worden ingeschreven.
Tot slot rekenen we op goed weer en goede opkomst van vele clubleden.
Organisatie Sallandse Dobbelsteenrit.

Startplaats Dobbelrit
Clubhuis MC Salland
Korteveldsweg 18b
8141 RE Lemele

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Leave a Reply