prostaatrit door Bertus G

2014-08-05_152104

Prostaatrit.
Je hebt de bouwvakrit, de krulspeldenrit ,de snertrit, de pekelrit.
Ik denk aan een prostaatrit.
De prostaatrit is een rit waaraan vooral oude mannen met problemen onder de gordel meedoen. Plasophoudproblemen spelen hen parten..
Zij rijden mee in de groep en gaan onderweg de hele rij voorbij om de leider te beduiden even te stoppen. De motor wordt aan de kant gezet en de blaas wordt geleegd in het struweel.
Deze manoeuvre voltrekt zich mistens drie keer per rit.
Deze plaspauzes zijn de prostaatrijder van harte gegund, want met druk op de blaas is het moeilijk sturen. Bij het remmen klotst het vocht tegen het middenrif en dat komt de veiligheid niet ten goede.
Toch kunnen wij ons voorstellen dat mederijders niet gediend zijn van dit veelvuldige oponthoud.
Anekdote.
Op de eerste rit van de avonddriedaagse deed hij mee. Grote zak op de rug.
Vroeger zat zijn vrouw bij hem achterop, stijf tegen zijn rug geklemd. De armen om zijn middel. Dat voelde goed, die druk tegen zijn rug.
Tegenwoordig rijdt hij alleen. Zij wil niet meer bij hem achterop. Dat komt doordat hij laat en bruusk remt bij elke bocht. Dat heeft hij geleerd op een VRO-bochtentechniekcursus. Dat late remmen geeft hem een kick. Mooi vanuit de buitenbocht langs de apex insturen.
Zij kickt dus niet op deze sportieve rijstijl. De laatste keer dat zij meeging stapte ze af met verkrampte dijen van het angstige knijpen. “A’j zo riedt, goa’k nooit weer met”
Sindsdien rijdt hij rond met een koude rug. Maar hij heeft er iets op gevonden. Om toch het gevoel van haar warme voorkanten tegen zijn rug te kunnen denken, zeult hij een grote rugzak mee.

Bij de start van de dinsdagavond rit, slingerde hij die tas op de rug. Enkele medetoerders riepen hem toe: “Of mu’j nog boodschap’m doen onderweg? “
Hij draaide zich om en zei: “Van de prostaatrit he’k eleerd. Ik nem in het vervolg een petieje incontinentiebruukies met. Dan kan’k gewoon bliev’m zitt’n. Ik verwissel de luier wel bie het café”.
Bertus.

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Leave a Reply