Jan en Jan

2014-09-14_193601

vr.gr Jan Lammerink
5 dagen Vulkaaneifel
Maandag morgen 11-08-2014 vertrokken Jan en Jan ri Duitsland, eerst maar de autoweg tot afslag Simpelveld, en gelijk kort maar krachtig een bak water over ons heen.
ff Limburg doen van Vaals naar Slenaken, dit vind ik het mooiste stukkie Limburg met de motor. In Slenaken maar een flinke uitsmijter besteld  voor dat wij Belgie in gaan via Teuven, Henry  Chapalle,Welkenraedt ri de Hooge Venen waar we 9 km weg meer gat als weg voor de kiezen kregen iets van Reu de Gatte gat wat een gat  of zo, komen we eindelijk op duits gebied, dan merk je het verschil,het enige voordeel in Belgie de prijs van brandstof. Hier is het asfalt beregoed, 16.30 uur aankomst bij ons van te voren besproken ” Hotel Am Ceresplatz” in Manderscheid. spullen uitpakken, de motors in de garage, en i.v.m. ruhe tag zelf bier pakken uut de koelkaste,maar hier hebben ze geen Grolsch maar wel een allerbassens alternatief, wij lijden deze week geen gebrek, om half 8 eten bij de overburen, alles is hier prima geregeld. Onze week is goed begonnen.
Dinsdag 12-08-2014  8 uur ontbijt, vandaag een tocht naar het noorden ri Nurnburg, het begon al net buiten de bebouwde kom van Manderscheid bocht na bocht met veel hairpins, soms ook wel verrekte nauwe weggetjes dan ben je al blij als er geen tegen verkeer is, het is hier heel rustig en de hele dag genieten. Dan ineens Umleutung, nou is dat geen probleem voor andere Jan die weet wel een weggie binnendoor, rechts af naar beneden, wij stonden op een behoorlijke heuvel, weggie ging over in grint, ging over in zand, ging over in nat zand,Jan helemaal in zijn element als of de road rijder, nou ikke niet,was blij dat ik 10 minuten later beneden was met de bibbers in de konte.  Weer verder een bakker op gezocht bakkie doen en dan op weg naar de nordschleife van de nurnburgring waar ze met dikke toerwagens aan het racen waren, voor 27euro mag je daar een rondje racen, ook met de  motor, maar daar kun je beter niet tussenzitten die yuppies vegen je zo van de baan af. s,avonds eten in ons eigen hotel , vandaag 300km.
Woensdag 13-08-2014. Vandaag naar Luxenburg, ff goedkoop tanken,weersverwachting met de middag regen, klopte precies zaten wij net in een mooi compact bochten gebied waar 1 bui precies bovenhing, niet echt genieten, ff een overdekt terras opgezocht om een uurtje droog te zitten. Dan de keus 120 km uit rijden of 83 km de kortste weg naar de keet, wij gaan voor de 120 km anders word er over ons geluld, er zaten namelijk meer motorrijders op de zelfde route die wel binnendoor waren gegaan. na 300km zeike nat terug komen de heizung op 5 de kleren er op wij onder de pompe toen haden wij er wel iene extra verdiend. Half 7 eten, het eten is hier allerbassends goed,  ff plat, stukkie lopen, bakkie doen, afzakkertie en dan onder de wol want morgen  weer an de bak.
Donderdag 14-08-2014.Vandaag wat later bleek de mooiste route van deze week. Van uit het hotel ri zui oost de hele dag toeren in de buurt van de moezel, heuvel op heuvel af bochie links bochie rechts, soms stijl soms heel stijl, het lijkt wel of dit speciaal aangelegd is voor motoren!! wat een asfalt en bijna geen verkeer. Tussen de middag een strammer max scoren, max was meer minie max, wat te denken 2 hele kleine uutsmieterties 1 broodje 2 eitjes en 1 colaatje en dat x 2  is samen 27 euro, mar ja wat wil je in een toeristisch stadje aan de moezel, doar  N@#%^#&D ze  oe ook met de bokse an. vandaag dikke 300km.
Vrijdag 15-08-2014. Het is weer over we gaan weer ri huis, de Vulkaaneifel uit door de  Noordeifel langs de Ruhrstaussee ri Holland , nog even de laatste mooie bochten pakken achter op het 3 landen punt bij Vaals. Nog maar een echte uitsmijter scoren in Schin op Geul. En dan maar weer wennen aan de hollandse heuvels, in bijna elke straat zit er wel een.
Alles met elkaar een hele mooie week gehad, bijna 1800 km,een prima hotel,prima asfalt en goed eten.
de groeten van         Jan en  Jan

 

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Leave a Reply