Jaarverslag 2014

2015-03-31_204631
Jaarverslag Motor Toer Club Dalfsen 2014-2015

Op 14 maart 2014 werd de jaarvergadering gehouden in het clubgebouw aan de Singel in Dalfsen. Er was 1 organisatorische wijziging nl. van de website neemt Richard Gerrits de technische kant op zich en Evert Kroeze zorgt ervoor dat hij verder up-to-date blijft, want Hendri Goos stopte ermee.

Dan nu de opsomming van de activiteiten van het afgelopen jaar tot heden.

De openingsrit was op 6 april. Na weken mooi weer was het op zijn zachts gezegd vochtig. Toch vertrokken zo`n 28 man/vrouw voor een mooie tocht.
De Oranjetoertocht op 27 april is al aardig een traditie geworden. Anders dan het jaar ervoor kwam het met bakken uit de lucht. Een man of 10 hadden een positieve instelling en zijn toch op de motor gekomen. Maar volgens mij hebben 2 de tocht echt gereden.

Op 10 mei reden we de zaterdagmiddagrit. Alweer slecht weer. Deze keer hebben 5 man de regen getrotseerd.
De LOOT toertocht, de 15e Vechtdalrit op 25 mei, heeft voor de “stichting tegenkracht”
€ 380,00 binnengehaald, met totaal 63 deelnemers waarvan 24 MTC leden. Je kan wel zeggen, een goede opkomst dus. Ivo heeft als voorzitter van MTC Dalfsen de opbrengst overhandigd aan Agnes Roos, zus van Adri Dijk, die zich inzet voor de stichting tegenkracht.

Dan een keer totaal wat anders en dat in Dalfsen. Zondag 1 juni organiseert SAM, demo`s voor klassieke race motoren op het industrieterrein van Dalfsen, o.a. met medewerking van de vrijwilligers van MC Nieuwleusen en MTC Dalfsen een groot succes en massaal bezocht. Het was nog nooit zo druk op het industrieterrein.
Het weekend buitenland; 7-8-9 juni, pinksterweekend, met 8 man op naar Duitsland. Ook deze keer weer schitterend weer, gewoon te warm om te rijden.
Op 22 juni hadden we de Toercommissie rit, een rit die tijdens de jaarvergadering op verzoek, om een lange tocht in te plannen, tot stand is gekomen. Met 12 man en 1 gastrijder een mooi rondje IJsselmeer.
Op 29 juni werd alweer de 5e Sallandse dobbelrit met regioclubs georganiseerd. De startplaats en de finish was bij MC Salland. Ook was er op het terrein bij het clubgebouw van MC Salland een trialbaan gemaakt waar je kon kijken naar, of je zelf uitleven op een trailmotor. Deze keer reden er maar 8 man van MTC Dalfsen mee.

Van 1 t/m 4 juli werd de avonddriedaagse georganiseerd. Die doet het altijd goed. De routes zijn niet al te lang om nog lekker ’s avonds met mooi weer een beetje rond te toeren. Op 4 juli eindigen we weer met een goed geregelde BBQ als afsluiter van de 3-daagse.
De bouwvakrit, de laatste toertocht voordat de zomervakantie begint, werd op woensdag avond 16 juli gereden. Een geslaagde rit over de Veluwe met een stop in Elburg en mooi weer.

De 2e ontbijtrit alweer op 24 augustus. Om 8.00 uur werd deze keer nog een keer in het clubhuis, voor de toertocht weer genoten van een heerlijk ontbijtje. Daarna lekker toeren.

Het weekend binnenland van 5 tot 7 september. Het werd weer eens tijd om een feestje te bouwen in Haaksbergen, dus op naar Haaksbergen. Weer een vanouds, geslaagd weekendje.

Op 14 september hadden we de 20e blauwe bogentocht afgelast omdat deze gelijk viel met de Loottocht bij MC Salland. We hebben er dan ook maar een op visitetoertocht naar
MC Salland van gemaakt. Er waren veel gastrijders, een leuke tocht en 9 man uit Dalfsen.
Zondag 28 september werd de nazomerrit gereden. Mooi weer echt zo`n zondagmiddag rit en dat was te zien. Zo`n 45 rijders hadden zich in het pak gehesen voor een mooie rit door Salland en een klein stukje Twente.

Het schiet alweer mooi op. De snertrit was op 12 oktober. Ja, wat moet je over het weer zeggen, net als andere jaren mooi weer. Alleen een paar reden de tocht andersom en zaten erg vroeg aan de snert en een aantal hadden de snert gemist.

Dan zijn we aangekomen bij de laatste toertocht van het jaar, de pekelrit op 2 november.
Het leek wel voorjaar. Een man/vrouw of dertig genoten van deze zonovergoten pekelrit, als afsluiting van het toerseizoen.
Op 22 november was het clubhuis vanaf 16.00 uur geopende voor het stamppotbuffet. Net als andere jaren lieten alle aanwezigen het weer smaken en waren de schalen weer leeg.

Op 28 december de jaarafsluiter van alle evenementen, de oliebollenparty deze keer met een andere gastvrouw, Diana van ’t Zand. Ook Diana had de boel goed voor elkaar. Aan alles was gedacht, diverse hapjes en natuurlijk de oliebollen. Een mooie jaarafsluiter.

Nieuwjaar 2015; Dit jaar was de nieuwjaarsreceptie op 9 januari bij “Het Boskamp”, tevens het laatste feestje dat georganiseerd werd door ons feestcommissielid Sakira Jurriën. Ze was de tel kwijt maar dit heeft ze ongeveer 8 jaar gedaan. Hier werden ook de clubkampioenen gehuldigd. Richard Gerrits werd clubkampioen 2014, gevolgd door Jan Lammerink 2e en Raymond Ulkeman 3e. Bij de dames was Judith Boelen dit.
Op 25 januari waren er diverse filmpjes en foto’s te bewonderen bij de filmmiddag. Het was niet druk maar zeker gezellig en het geluid was deze keer echt super.

We hebben afgelopen jaar weinig opgepakt. Zo ook niet het punt van de rondvraag vorig jaar met de jaarvergadering van Patrick van Rossen, of we de kachel/cv oppakken, een keer op een zaterdag inbouwen. Dit moeten we nog steeds overleggen met de Duivenvereniging. We hebben met het bestuur afgesproken dat het verstandig is om sowieso elk jaar met de Duivenvereniging om tafel te gaan. Na de jaarvergadering pakken we dit punt op.

Dan nog even het ledenaantal. We hebben op dit moment 129 leden.

Wij mogen blij zijn met zo’n motorclub met gelukkig nog vrijwilligers die zich voor de club willen inzetten.
Want dankzij:
– De Toercommissie hadden we weer mooie toertochten.
– De clubhuisbeheerder werden we voorzien van ons drankjes en knabbeltjes.
– Een aantal clubleden die bardiensten draaiden tijdens de clubavonden en de toertochten,
hadden we koffie vooraf en bier erna.
– De feestcommissie hadden we een heerlijke bbq, stamppotbuffet en goed verzorgde
feestjes.
– Richard Gerrits en Evert Kroeze draait de website weer goed en is up-to-date.
– Evert Kroeze lag er afgelopen jaar nog een clubblad op de deurmat.

Wij willen iedereen dan ook bedanken, die zich op zijn of haar manier het afgelopen seizoen heeft ingezet voor de motorclub, waardoor het weer een goed motorseizoen is geworden.

Dalfsen, 20 maart 2015, Judith Boelen, secretaresse MTC Dalfsen

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Leave a Reply