Introductie

 

Ook onze motorclub heeft natuurlijk een ‘rijke historie’. Voor sommigen, jongeren geheten, is de club zelfs al bijna prehistorisch.

Toch een korte introductie voor degenen die nog niet bekend zijn met deze motorclub. Deze club is opgericht in de vorige eeuw, in het jaar 1987 door een aantal “oudgedienden”  waarvan de meesten nog steeds lid zijn.

De rijstijl binnen de club doet niet ter zake. Er zijn altijd meerdere groepen, zodat elke rijder zelf kan kiezen om snel, rustig of solo te gaan rijden. De routes worden alleen nog maar voor GPS beschikbaar gesteld.

We hebben ons ook meer doelen gesteld dan alleen het maken van kilometers en het promoten van motorsport (met de nadruk op het toer-gebeuren, want voor het terrein is er een andere club). Het behartigen van de belangen van de motorrijder of motorrijdster, zolang deze betrekking hebben op motorrijden, is er daar een van. Ook willen sommigen maar al te graag wat rubber in rook doen opgaan bij een bruiloft of andere gelegenheid.

————————————————————————————————————————————————-

Wat doen we zoal:

–          Zomerprogramma,  o.m. toertochten ongeveer 14 per jaar

–          Winterprogramma, met o.m. oliebollenparty, nieuwjaarsfeest en diverse activiteiten

–          Clubavonden, elke eerste donderdag van de maand in het praathuis aan de Singel

–          In het verleden werd er regelmatig een Clubblad uitgeven.
          Een aantal hiervan zijn hier nog te lezen.
          Tegenwoordig komt al het nieuws direct op deze site.

–          Motor weekenden organiseren, 1x binnenland en  1x buitenland

———————————————————————————————————————————————–

 

Bij de toertochten zit in ieder geval ook de motor drie-daagse (met een inhaalavond, en als afsluiter een BBQ), Daarnaast is de MTC Dalfsen aangesloten bij de L.O.O.T., het Landelijk Overleg Orgaan Toerclubs. Hiervoor worden twee extra grote toertochten georganiseerd, de Vechtdalrit en de Blauwe Bogentocht, die ook niet-leden naar Dalfsen trekken.

De clubavonden vinden plaats in ons clubgebouw, gevestigd aan de Singel 3 op het industrieterrein in Dalfsen. Hier kan je gezellig wat ouwehoeren, drinken en je op de hoogte laten stellen van de mooiste en belangrijkste ontwikkelingen binnen onze club. Dus ook al rijdt je niet, welkom ben je wel als lid want er wordt van alles georganiseerd.

Dan is er natuurlijk nog het felbegeerde clubkampioenschap waarbij er voor alle georganiseerde evenementen, toerritten en clubavonden punten worden toegekend. Op het nieuwjaarsfeest volgt daarvoor dan de bekroning.

Wilt u zich aanmelden als nieuw lid dat kan bij de penningmeester en leden administratie zie de contact pagina. De contributie bedraagt 30 euro per jaar